Restaurant La Musette
 

Over La Musette

 
Over La Musette

Over La Musette

De oprichters van dit uitstekende restaurant aan de boorden van de Amstel zijn Chefkok Peter ter Wee en zijn vrouw Karin Amsen.

In april 1983 liepen deze twee elkaar bij een gerenommeerd hotel in Amsterdam tegen het lijf, waar Peter als kok en Karin als (mede-) gastvrouw op de loonlijst stonden.

In 1985 verplaatsten zij hun werkterrein naar Limburg, waar al vrij snel het besluit werd genomen hun kwaliteiten ten eigen bate te gaan aanwenden.

In mei 1987 was het dan zover, dat Karin en Peter hun eigen restaurant aan de Dorpsstraat in Uithoorn konden openen. De kwaliteiten van Peter als kok, geschoold op goede vakscholen en opgedaan bij klasse-restaurants in Zwitserland en Nederland, gevoegd bij de charme en vakkundigheid, zowel als kennis van zaken van Karin stonden eigenlijk al bij voorbaat borg voor succes.

De sprong in het diepe verliep naar wens en reeds vanaf het begin is het bekend, dat La Musette een restaurant is, waar je het beslist nooit bij één bezoek zou laten. Dat heeft er onvermijdelijk toegeleid, dat La Musette nu kan rekenen op een trouwe gastenkring, hetgeen Peter en Karin stimuleert het hun gasten naar de zin te blijven maken, want "Noblesse Oblige" houden zij ook hoog in het vaandel.

De beschikbare ruimte aan de Dorpsstraat begon langzamerhand wat te wensen over te laten en waar Peter meer armslag en beter materiaal in zijn domein wenste en Karin naar een mooiere indeling en een passender stoffering verlangde, werd in 1995 de begane grond op het adres Wilheminakade 39 met zicht op de Amstel geheel naar hun eigen wensen ingericht.

Ook hier weten de ware kenners van de fijne kookkunst, de echte "gastronomen" hun favoriete restaurant te vinden, zodat La Musette doorlopend de aandacht blijft trekken en zich steeds in een goede pers mag verheugen.

Zoals het een zichzelf respecterend restaurant betaamt, wordt de kaart regelmatig aangepast en "wildactie" en "visactie" zijn b.v van die periodes, dat speciale liefhebbers van wild- dan wel visgerechten zich extra tot La Musette voelen aangetrokken. Daarnaast wordt er aan feestdagen en alle mogelijke evenementen op algemeen dan wel persoonlijk terrein de grootste aandacht besteed. Of dit nu "Moederdag" of een bruiloft betreft: Karin en Peter maken mede het feest onvergetelijk.

Zoals vaak in Lekker en lokale pers is beschreven is de verhouding "prijs : kwaliteit" zeer redelijk te noemen en vormt ook dit geen beletsel zich eens in dit restaurant van Karin en Peter te laten verwennen.

Reserveringen en contact

Restaurant La Musette
Wilhelminakade 39
1421 AB Uithoorn
tel 0297-560900

Geopend donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 17.00 uur

Contact »